Braitas. Nykštukinis pinčeris

🙋‍♀️Galbūt matei mano Story, kurioje kalbėjau apie mažus šuniukus ir stereotipą, kad mažas šuo nepavojingas, tačiau kaip tyčia gatvėj kimbantis kitiems į atlapus ir be paliavos garsiai lojantis?

Nykštukinis pinčeris Braitas yra absoliuti priešingybė. Jis puikiai išauklėtas ir yra geras pavyzdys, jog maži šunys tiesiog sulaukėja, jeigu nėra lavinami. O dresuojamas šuo (nepaisant jo dydžio) gali didžiuotis nepriekaištingomis manieromis. Štai pasakojimas, kuriuo dalinasi Braito šeimininkė @gagilaite_

🐶”Namuose atsiradus Braitui viskas apsivertė aukštyn kojom. Gyvenimas įgavo daugiau spalvų, jis įnešė draugiškumo ir daugiau veiksmo į šeimą. Mane pačią jis pavertė rūpestingesne ir tapo mano prioritetas.

🐶Pats šuo buvo geriausias dalykas, kuris man nutiko. Jis tapo geriausiu draugu, kelionių kompanionu.

🐶Žmogus, imdamas šunį į šeimą, turi suprasti, kokią atsakomybę prisiima. Ypač, jei tai jaunas šuo. Jis dar nesupranta, nei kas blogai, nei gerai. Jis gali ir reikalus atlikti namie ar apgraužti jo demesį patraukusį daiktą. Jam viskas yra nauja ir įdomu, tad jis domisi, lenda, lipa visur, kur tik pasiekia, lenda prie kitų žmonių ar gyvūnų.

🐶Jį dresavome šiek tiek vaikystėje (mano tėtis), o kai aš paaugau, jis buvo didesnis ir pati užsiėmiau dresūra.

🐶Nebuvo sunku, reikėjo tik kantrybės, šuns noro ir ir skaniukų 😊 Braitas greit perprato, kaip gauti skanukų, todėl greit mokėsi komandų.

🐶Šunį reikia socializuoti kol mažas. Kadangi mano tėvai to nepadarė, aš pati jį stengiausi kuo daugiau vestis į miestą, į kavines, priimančias su augintiniais, rodžiau kitus gyvūnus, nepažįstamus žmones ir jam netruko ilgai priprasti.

🐶Braitas geras, paklusnus šuo, tad nepuolė nieko ir gali drąsiai būti visuomenėje

🐶Dabar Braitui10 metų, tad jo dresuoti nebereikia, tačiau išmoktas komandas vis dar pakartojame.”

👏Panašu, kad ir pats Braitas didžiuojasi savo išsimokslinimu, nes kaip pasakoja jo šeimininkė: “Jam patinka visur, kur jis gali laisvai lakstyti. Ypač jam patinka šunų aikštelės, nes gali parodyti, kad moka ne tik namų komandas, bet gali ir perbėgti per aukštą takelį, peršokti kliūtį ar pan.”
Braito nuotykius instagrame sekite čia: @zwergpincher_10

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *