KAIP TEISINGAI PASISVEIKINTI SU SVETIMU ŠUNIMI?

🐕Kiekvienam šunų mylėtojui tikriausiai suvirpa širdis 🤎 pamačius šuniuką. Dažnai rankos tarsi pačios tiesiasi link jo, tačiau tikiu, kad dauguma žinome, jog svetimo šuns liesti geriau nereikia. Juk nenorėtume, kad ir su mūsų šunimi taip elgtųsi nepažįstami žmonės.

❔Kaip geriausia elgtis tokioje situacijoje ir kaip atrodo mandagus pasisveikinimas su šunimi jeigu vis dėl to nusprendėte pasisveikinti?

✅Pirmiausia paklauskite šeimininko, ar galima pabendrauti su jo šunimi. Jei atsakymas NE, nepriimame to asmeniškai, nes gali būti 110 priežasčių, kodėl šeimininkas to nenori ir greičiausiai nei viena nebus susijusi su jumis. Jei atsakymas TAIP, tada➡️
✅Paklauskite pačio šuns, ar jis nori bendrauti. Šiek tiek priklaupkite, tačiau jokiu būdu ne prie pat šuns, o kiek atokiau. Kūnas turėtų būti pasuktas šiek tiek šonu. Stebėkite šuns kūno kalbą ir šiukštu nespoksokite jam tiesiai į akis.
❌Jei šuo nenori bendrauti su jumis, jis parodys tai savo veiksmais: tai gali būti vengimas, galvos nusukimas, apsilaižymas. Jei šuo nereaguoja į jus visiškai, tai irgi supraskite kaip signalą “bendrauti nenoriu”
❌Šuo gali jus apuostyti. Tam tikrai nereikia brukti šuniui į nasrus savo rankos. Jis ir taip puikiai užuos viską, ko jam reikia. Po apsiuostymo jis gali parodyti nenoro bendrauti signalus. Jūsų pareiga yra pasitraukti ir duoti šuniui erdvės.
✅Jei šuniukas atsipalaidavęs ir eina link jūsų, tuomet žinote kas jūsų laukia – pasiglostymai! (Apie teisingą šuns glostymą rašiau praeitame poste.)

❗Primenu, kad galvos tapšnojimas, ėmimas už nosies, bandymas apsikabinti yra labai grubus bendravimas šunų pasaulyje. Venkite tokių veiksmų.

❓Ar yra tekę susitikti nemandagių žmonių jūsų šuns atžvilgiu? Kaip elgėtės? O gal pastebite, kad žmonės vis dažniau atsiklausia prieš liesdami šunį? Pasidalinkite komentaruose⬇️

#prisilietimai #pasisveikinimassusunimi #sunys #socializacija #svetimassuo #dogs #klaipeda #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *