JUODA BALTA PILKA

Ne, tikrai ne apie kažkokią vėliavą čia noriu parašyt 😁 Ir ne, tai tikrai ne spalvos, kurias mato šuo (mato jų truputį daugiau) 🤭 Šios spalvos žymi taisyklę ARBA VISADA ARBA NIEKADA

Tai ne mano sugalvotos sąvokos, tačiau jau ne kartą girdėtos man, tikiu ir Jums, bei mano pačios šuns treniravime taikomi principai.

Kiek įmanoma labiau būk savo šuniui arba juoda⚫ arba balta⚪ ir neplėsk pilkosios zonos. O dabar trumpai, ką čia turiu omeny.

Dažnai šuns neklausymas, nepageidaujamo elgesio praktikavimas ar ribų nežinojimas yra todėl, kad mes negebame šuniui aiškiai parodyti, kas galima ir kas ne. O parodžius, taikyti tai nuosekliai. Tarkime:
⚫Tempti pavadėlio negalima NIEKADA. Jei tempi, mes niekur neiname. Laikantis nuosekliai, šuo išmoksta, kad pavadys niekada netempiamas ir čia nėra neaiškumų. Arba:
❔Ryte vedžiau šunį, buvau nusiteikęs padirbėt su pavadžio netempimu, stojau visada, kai tempdavo, gale pasivaikščiojimo kažkokie rezultatai matosi. Vakare išeinu vesti šuns, truputį šalta, geriau paskubėsiu ir nestovinėsiu, kai tik šuo timpteli, nieko tokio, juk šalta, šįkart pažiūrėsiu į tempimą pro pirštus🖖
Ką išmoko šuo? Taigi, tempti galima! Kartais šeimininkas sustos, bet nuolat reikia bandyti! Nes kartais (o gal dažnai?) pavyksta pasiekti tikslą tempiant! 😁 Taigi, pilkoji zona praplėsta, šuniui nėra aiškių taisyklių, o mes ir toliau kankinamės su nepageidaujamu elgesiu!

Taigi, stenkimės kuo aiškiau komunikuoti su šunimi ir savo sukurtas taisykles taikyti nuolat, be išimčių! O jei jau taip nedarome, neprašykime ir iš šuns nuolatinio tobulo elgesio 😉

#taisyklės #taisyklėsšunsauklėjome #juodabaltapilka #nuoseklumas #treniruotės #šunys #šunųdresūra #dogspfklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *