ŠUNS PĖDUČIŲ PRIEŽIŪRA ŽIEMĄ

Jei pastebite, kad jūsų šuns pėdutės sausos, nieko nelaukite ir pasirūpinkite jomis! 🐾
Sausa oda itin linkusi skilinėti, todėl atsiradus pažeidimų šuniukui skauda, sunku vaikščioti. Taip pat barstomos druskos graužia jo pėdučių odą, todėl jei staiga šuo nebenori eiti įprastu jam keliu, atkreipkite dėmesį ar nėra taip, kad jo vargšes pėdutes skauda?

Kaip pasirūpinti šuns pėdutėmis?
✅Grįžus namo, pėdutes visada gerai nuplaukite ir nuvalykite. Juk nenorite, kad būnant namuose šunelis jaustų diskomfortą dėl graužiančių druskų? Paprasčiausia nuplauti su letenėlių valikliu, neseniai @salta.nosis dalinosi postu apie tai, labai kviečiu pažiūrėti. Tikrai patogus variantas jei norite greitai!
✅Priklausomai nuo pėdučių būklės, tepkite jas balzamu. Aš asmeniškai tepu tik vakare, tačiau galima ir dažniau jei matote, kad pėdutės labai sausos ir skyla. Pirmiausia lapkutes visada nuvalome, kad būtų švarios ir tada tepame priemonę.
✅Prižiūrime pėdučių plaukus, nes įsivėlęs sniegas, purvas, druskos kelia didelį diskomfortą.
✅Jei pėdutės itin pažeistos, galite įsigyti ir batukus šuniui! Tai tikrai padės apsaugoti nuo aštraus ledo sužeidimų.

❗Balzamą rinkitės TIK natūralios sudėties, nes šuneliai labai lengvai nusilaižo dalį jo. Įsivaizduokite, jei tepate vazelinu? Vazelinas yra gaminamas iš mineralinio aliejaus ir naudojamas kaip pigi minkštinamoji priemonė, todėl dažnai užpildo pigios, nenatūralios kosmetikos sudėtį ir neturi savyje jokių gydančių savybių.
☘Mes išsirinkome Biocos Academy gaminamus balzamus (juos galite rasti ir mūsų parduotuvėje), nes jų sudėtis yra labai aiški ir man itin patinka. Yra du balzamai: apsauginis ir pažeistoms pėdutėms. Jų sudėtis labai panaši, tik tiek, kad pažeistoms pėdutėms skirtas balzamas turi sudėtyje šaltalankių aliejaus, kuris padeda užgydyti mikro pažeidimus ir įtrūkimus odoje, o arbatmedžių eterinis aliejus turi antibakterinių savybių. Abu balzamai turi bičių vaško, kuris sukuria natūralią apsauginę plėvelę ir taip saugo šuns pėdutes.

Kaip Jūs prižiūrite augintinio pėdutes? Ar atkreipiate dėmesį į balzamo sudėtį, o gal visgi apie tai nepagalvojote? 🤭 Pasidalinkite savo tips&tricks!

#augintiniopriežiūra #pėdučiųpriežiūra #pėdučiųvaliklis #balzamaspėdutėms #biocosacademy #natūralikosmetika #kosmetikašunims #šunys #klaipėdosšunys #petshop #prekėsšunims #dogsofklaipeda