ŠUNIUKAS NAMUOSE. KO PIRMIAUSIA TURĖTUME JĮ IŠMOKYTI?

Vienas smagiausių dalykų yra dirbti su mažu šuneliu ir mokyti jį įvairiausių komandų, o štai sąrašas dalykų, kurių mokyčiau pirmiausia (nepaisant wc reikalų ar kt.) ir taip dėčiau pagrindus mūsų patogiam gyvenimui su šunimi.

🐶ATSIKVIETIMAS IR REAKCIJA Į VARDĄ. Man tai svarbiausia, ko galiu išmokyti šunį. Kol dar šuniukas visai mažas, dažnai šeimininkai džiaugiasi, kad prisikviesti jį nesunku. Problemos prasideda kiek vėliau, kai šuniukui aplinkinis pasaulis pasidaro truputį įdomesnis nei šeimininkas. Tada prasideda ribų testavimas ir šuo pamato, kad kviečiamas gali neateiti. Ką gi, nuo čia jau turime problemą, su kuria reikės kantriai dirbti. Tai problemai užkirsti kelią tikrai galime. Tam reikia ilgos plonos virvės, daug skanukų, kantrybės ir… nesudaryti sąlygų šuniukui neateiti pakviestam 😊
🐶PAVADĖLIO NETEMPIMAS. Šito mokant nuo pat mažumės, parodant, kad tikslo pasiekti nepavyks jei tempsi, išmokysime šuniuką gražiai vaikščioti ir nežinosime kas tai yra ištampytos rankos!
🐶BUVIMAS RAMIAI SAVO VIETOJE. Verta sukurti erdvę šuneliui, kurioje jis jaustųsi saugus ir mokėtų nueiti į ją pagal komandą, o taip pat išsiugdytų gebėjimą būti ir ilsėtis joje, kai pats jaučia tam poreikį arba lieka vienas. To išmokius labai didelė tikimybė net užkirsti kelią išsiskyrimo nerimo atsiradimui.
🐶BALSAS IR TYLA. Šuniuką išmokius loti pagal komandą, pradėčiau mokyti ir tylos. Labiau paloti mėgstantys šunys gali labai smarkiai įsiloti ir taip “groti” ne tik Jūsų nervais, bet ir kaimynų. Tad komanda “tylos” labai gelbėja, kai šuniukas imasi garsios iniciatyvos.
🐶ŽAIDIMAS SU ŽAISLAIS. ĮSIAUDRINIMAS IR NUSIRAMINIMAS. Apie žaidimus su šuniuku tikrai bus atskiras postas, bet paminėsiu, kad žaidimo su šunimi irgi reikia mokytis, o šuniui labai įsiaudrinus, mokyti jį nusiraminti, kitu atveju galite turėti persijaudinusį šunį, kuris nenusiramina, loja, blogai elgiasi ir verčia imtis Jus už galvos, nežinant ką daryti!

Žinoma, kiekvienam iš mūsų svarbiausių mokomų dalykų sąrašas gali kisti, tačiau sprendžiant iš to, su kokiomis problemomis susiduria žmonės, suvoki, kad jos labai panašios ir daugeliui jų buvo galima užkirsti kelią dar vaikystėje, jei tik būtume žinoję…

Ar sutinkate, kad visų paminėtų dalykų mokyti svarbiausia? O gal Jūs turite savo svarbiausiųjų sąrašą? Jei taip, pasidalinkite! Visada labai įdomu paskaityti 😊

#suniukas #sunys #augintinis #komokytisuniuka #lietuvossunys #klaipedossunys #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *