Dori. Džeko Raselo terjeras

Susipažinkite su Dori – ir jos žmogiškąją šeima Andriumi ir Egle. Kaip Dori atsirado pas juos, pasakoja Andrius.
Rinkausi tarp dviejų veislių: Džeko Raselo terjero ir borderkolio. Norėjau šuns, kuris būtų labai judrus ir visada turėčiau kompaniją bėgiojimui. Pasirinkau Dori dėl šių trijų priežasčių: ji – šuo, kuris nepavargsta būti laimingas! Šiame mažame šunelyje telpa didelė širdis. Ir ji tiesiog neserga! Tai žavingiausi jos bruožai, kurie turėtų būti iškalti kur nors.


Per dieną su Dori praleidžiame keletą valandų kartu, bet savaitgaliais dažniausiai užsiimame su ja visą dieną, pavyzdžiui, naktinis žygis dviračiais net 50 km. Ir mano nuostabai ji bėga visą kelią. Aš esu aktyvus: dalyvauju bėgimuose, plaukiu su baidare, važinėju dviračiu ir daug sportuoju. O Dori visad būna kartu.
Dori – naktinis paukštis (oi, šuniukas!). Dieną ji nėra tokia aktyvi, bet naktį tiesiog atgyja – kiekvienas garsas tampa labai įdomus. Ji labai protinga. Bet kurią komandą gali greitai išmokti. Išskirtinis ir man itin įdomus dalykas – šis žaidimas. Aš sudedu skirtingus daiktus į eilę ir paprašau, kad atneštų lėkštę, ragą ir panašiai. Aš ir pats nustembu, kad ji taip puikiai supranta, ką sakau.


Ar Dori turi ir trūkumų? Ji yra tikra besotė! Jai šiek tiek slenka šereliai ir yra šiurkštaus kailio. Truputį trukdo tai, kad skalija labai įkyriai, bet čia jau mano auklėjimo trūkumai. Ak, tiesa – ji yra alergiška vištienai, tad reikia rinktis atitinkamą maistą.
Kartą turėjom ir ne tokį linksmą įvykį. Kartą Dori išmušė mergaitei dantį. Ji šokinėja ir stengiasi palaižyti nosį kiekvienam sutiktam. Naujoji draugė buvo labai maža ir Dori, neapskaičiavusi savo gabumų, kiek persistengė. Gerai viskas, kas gerai baigiasi – mergaitės mama nuramino, kad dantukas seniai klibėjo. Tad Eglė Dori praminė dantukų fėja.


Dori yra visiška bebaimė: neria po vandeniu arba smalsauja nuo Palangos tilto krašto. Ji – kompaktiškas šuniukas, stveri ją po pažastimi ir į mašiną. Taip ir keliaujam visur su ja. Ilgiausia kelionė kartu – dviejų savaičių žygis baidarėmis per Lietuvą su lapių medžiokle, bemiegemis naktimis palapinėje, kormoranų gaudymu.
2021 vasarą mūsų laukia dar ilgesnis žygis baidare: nuo Šiaurės iki Juodosios jūros. Mes manome, kad tai užtruks apie 3 mėnesius. Tai bus super The HERO Inside projektas, apimantis net dešimt Europos valstybių.


Mano bičiulis Gediminas sako, kad Dori yra patyrusi daugiau nei bet kuris eilinis jaunuolis! Ji – fantastiškas šuo. Tiesą sakant, aš norėčiau dar vieno keturkojo šeimos nario. Tik šįkart tokio, kuris mane galėtų tempti su slidėmis, paspirtuku, dviračiu ar riedučiais. O gal krūva tokių, kurie galėtų traukti ir roges ir tada būtų dar nuostabesnių kelionių, žinoma, su Dori priešaky.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *