Donna. Vengrų vižlas

Donna ir Salomėja

Pradedame su istorija apie vengrų vižlų veislės atstovę Donną! Jos šeimininkė Salomėja papasakojo nuo ko viskas prasidėjo. Atkreipkite dėmesį kiek pastangų ir laiko buvo įdėta iki tol, kol šuo atsirado namuose! 🏘

🐶”Kodėl vižlas? Kai buvau jaunesnė, akį traukdavo dalmatino veislės šuniukai. Po to įsimylėjau veimaranerius. Po kiek laiko, susipažinusi su savo draugu sužinojau, kad jo svajonių šuo yra vengrų vižlas. Nežinojau tokios veislės. Pradėjau daug domėtis, stebėti vižliukus. Pavergė jie mane savo grožiu ir charakteriu. Taigi, pradėjom su draugu svajoti apie vižlą. Viskas gavosi labai organiškai.

🐶Metus laiko sekiau įvairius veislynus socialiniuose tinkluose. Stebėjau šuniukus, vadas, veisėjų komunikaciją. Kai nusprendėm, kad atėjo metas įsigyti šunį, apvažiavome kelis veislynus. Visgi išsirinkome tą, kuris turi daugiausia rekomendacijų tarp vižlų augintojų.

🐶Domėjausi apie veislę labai daug, todėl buvau viskam pasiruošusi. Apie patį šuns įsigyjimą svarstėm metus, tai manau tikrai ilgas laiko tarpas susirinkti informacijai. Tiesa, aš žinojau, kad jie aktyvūs, bet kaskart Donna sugeba mane dar nustebinti savo nesibaigiančiais energijos resursais.”

🐶”Kartais juokauju, kad iš vižlų reikia mokytis kaip gyventi. Jie visada viską daro pilna koja. Jei bėga, tai visu greičiu. Jei miega – nepažadinsi! Kaulą sugraužia iki skutų! Žaidžia negailėdami energijos ir non stop vizgindami uodegą. Jei mokosi, labai žingeidūs. Jei tinginiauja, išsidrėbia ant sofos neįtikinamiausiom pozom. Jei išgirsta paukštį, klausosi jo lyg niekas daugiau neegzisuotų. Jei pamato šeimininką, atrodo, kad tai šventė. Jei prisiriša… tai nesikeis visą gyvenimą.

🐶Donna mus pakėlė nuo sofos. Jos dėka aš kasdien matau miškus, bundančią gamtą, žvaigdžėtą dangų. Girdžiu paukščius. Užuodžiu pušyną… Myliu gamtą, bet Donnos dėka pamačiau daugiau ir giliau. Tikiu, kad su laiku atrasiu dar.

🐶Pasikeitė ir rutina. Kol šuo mažas, tu jam privalai skirti labai daug dėmesio. Vižlai – jautrios sielos šunys. Jiems nieko kito taip nereikia kaip žmogaus. Taigi, mūsų gyvenimas pasikeitė kardinaliai. 😊

🐶Donną mokyti pradėjom nuo pat pirmų dienų. Elementarias komandas ji mokėjo dar prieš pradėdama eiti į mokyklą. Aišku, vižlas labai aktyvus šuo, todėl kas veikia namie, ne visada veikia lauke 😀 todėl mums ir dabar dar tikrai yra daug ko mokytis. Tiesa, kalbant apie socializaciją, mes Donną nuo pat mažų dienų pratinom prie vietų, kuriose yra žmonių: kavinės, barai, pasivaikščiojimai mieste. Jai puikiai sekėsi! Laiko socializacijai skiriame laaaaaabai daug. Apskritai šis 6 mėnėsių vižlas kol kas pasiima mūsų visą laisvą laiką. Bet mes nesipriešinam ❤

🐶Blogiausi dalykai visuomet yra susiję su sveikata. Mūsiškė būdama keturių mėnesių kosėjo, snargliavosi..Gal peršalo, neaišku. Teko gerti nemažai antibiotikų, kol viskas išsivalė. Taigi, prieš įsigyjant keturkojį reikėtų suvokti, jog tai gyvas padarėlis, kuriam gali skaudėti ir kuris gali sirgti.

🐶Tačiau aš nežinau, kada esu tiek juokusis, kiek kad įsigijus Donną 😀 ji yra visiška linksmintoja, vakarėlių organizatorė, gero vaibo kūrėja! O jau mielumo įsikūnijimas: ateit, prisiglaust, atsigult, galva ant kaklo padėt – tai mėgstamiausia jos veikla.”

🐶Galbūt ir jūs svajojate būtent apie vengrų vižlą?
Donną sekti galite čia @donna_primadonna_

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *