Žirnis. Mišrūnas

🤳Kai pasidalinau Story apie mažus piktus šuniukus, sulaukiau ne vieno atsakymo, jog turite mažą, gerai išauklėtą augintinį!
Ačiū, kad dalinatės savo istorijomis bei įžvalgomis!

🐕‍🦺Šiandien tęsiu serija #mazasnepiktas ir kviečiu skaityti apie Žirnį! Jo šeiminikė taip pat turi puikių pastabų, kaip nederėtų elgtis su mažais šunimis.

🐕‍🦺”Žirnis yra iš kaimo, bet į Klaipėdą atsikraustė tebūdamas vos 5 mėnesių.

🐕‍🦺Jis yra mano antras šuo, tad nelabai kas ir pasikeitė mano gyvenime, bet turėdama šunį susipažinau su daugybe fainų žmonių. Tiesą sakant, aš daugumos net vardų nežinau, bet užtat jų augintinių atmintinai.

🐕‍🦺Dresuoti Žirnį pradėjau, kol jis dar gyveno kaime, na o parsivežus užsiėmėm tuo dar rimčiau.

🐕‍🦺Mano nuomone, pirmosios ir svarbiausios  komandos, kurias reikia išmokti yra “pas mane” ir “netemk”. Na, o vėliau galima ir kitų gudrybių mokintis.

🐕‍🦺Klaida manyti, jog mažam šuniukui užtenka kelių minučių lauke ar tik apibėgti aplink namą. Tad mudu esam itin aktyvūs, daug žaidžiam, susitinkam su kitais šunimis ir lauke praleidžiam daug laiko. Ir žadam išbandyti ką nors naujo. Pavyzdžiui, svorių tempimą.

🐕‍🦺Manau, kad šuns socializacijai yra labai svarbūs pirmieji mėnesiai, todėl Žirnį vedžiausi į lauką iškart, kai grįžom į Klaipėdą.

🐕‍🦺Esu pastebėjusi, jog mažų šunų šeimininkai mėgsta dėl menkniekių imti savo šunį ant rankų. Tai nėra gerai, ypač jei pribėga svetimas šuo. Toks šeimininko elgesys augintiniui signalizuoja, jog kito šuns reikia bijoti. O kaip žinia, baimė gimdo agresiją ir ilgainiui šuo pamatęs nepažįstą šunį ima stresuoti, loti ar net pulti jį.

🐕‍🦺Be to, nereiktų su mažu šuniuku elgtis kaip su lėle: rengti suknutėm, paltukais ar batais, ypač kai to net nereikia. Leiskite šuniui būti tiesiog šunim!”

👏Ir mes labai tam pritariam! Žirnio gyvenimą ir tobulėjimą sekite @kalkyte

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *