KĄ SU ŠUNIMI VEIKTI NAMUOSE? ŽAIDIMAS: SLĖPYNĖS

Su lapkričiu🍂 ateina vis tamsesni vakarai🌃, darganotesnis oras☔ ir vis labiau noris jaukiai susisupus į pledą sėdėti namie🏡. Tačiau kiekvienas šunininkas sutiks – nėra blogo oro, o tik bloga apranga.

Visgi, o ką daryti su šunimi, kai taip dažnai nebeišvažiuojame į mišką, lauke praleidžiame mažiau laiko, tačiau šuo reikalauja veiklos? Ogi duoti tos veiklos namuose! O kad idėjų nepristigtumėte, pasidalinsime savo jau patikrintais ir tikrai veiksmingais būdais užduočių, kurios padeda įdarbinti šuns nosį 🐶 ir smegenis🧠! Tai nerealiai geras combo, kuris šunį iškraus užtikrintai.

◾Slėpynės
◽Slėpsime skanukus. Jei žinote tą versiją, kai skanukų prislapstote pilnus namus, tai pasiruoškite šiek tiek atnaujinti žaidimo taisykles. Šį žaidimą gali žaisti šunys, kurie moka komandą “lauk” ir “ieškok”. Jei nemoka, pats laikas išmokyti 😉 Na,  su mokančiais viskas paprasta: 1. Pasodinate šunį, sakote “lauk”. 2. Pradedate eiti aplink namus, paliečiate įvairias skirtingas vietas, tarsi slėptumėte skanėstus, tačiau paslepiate tik vienoje vietoje. Šuo gali jus stebėti ir matyti vietas, kurias paliečiate 3. Baigus slėpti, sakote šuniui “ieškok”.

Šuniukas greičiausiai eis per visas vietas, kur matė jog slėpėte maistą. Neradęs maistelio gali sutrikti, tačiau paskatinkite, kad ieškotų toliau. Radus skanėstą galite netgi apdovanoti šunį papildomai, ypač jei ieškojo ilgai.

Kartokite slėpynes bent 5 kartus, stebėkite šunį ir skatinkite jį žodžiu ir pagyrimais, kad jam nebūtų nuobodu. Jei matote, kad šuniui kažkurio skanėsto ieškoti sunku, pasistenkite atsistoti ar atsisėsti šalia tos vietos, kur padėjote maistą. Tai jam bus užuomina.

Ieškodamas to vieno vienintelio kąsnelio šuo ypatingai susitelks, nes jo dėmesio neblaškys pilni kampai skanukų ir jų kramtymas. Paslėpus skanuką aukščiau šuns nosies lygio, jis turės dar ir gerokai pasukti galvą, nes šunys gali įprasti uostinėtis tik pažeme ir gali prireikti laiko, kol sugalvos pakelti galvą aukštyn.
Taip pat šioje žaidimo versijoje sunaudosite mažiau maisto 😉 Bet kokiu atveju nepamirškite jo įtraukti į dienos maisto normą.

#sunys #uzimksuninamie #zaidimaisunims #slėpynės #maistoslėpynės #maistassuniui #zaidimai #keepyourdogbusy #stayhome #dogs #dogsofinstagram #dogsoflithuania #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *