KO NEPALIKTI ŠUNIUI, KAI JIS YRA VIENAS NAMUOSE?

Praeitame blogo įraše pasidalinau kuo užimu Runą, kai ji lieka viena namuose. Tačiau nemažiau svarbu yra pagalvoti ir apie dalykus, kurių šiukštu negalima palikti šuniui dėl jo paties saugumo bei kitų priežasčių.

❌ Niekada, jokiais būdais nepalieku žaislų, neskirtų kramtymui. Tai yra visos virvės su kamuoliukais ir be jų, pelės, pliušiniai žaisliukai, smulkūs galvosūkiai ir panašūs žaislai. Šuo tiesiog gali pradėti ryti ar mažomis detalėmis užspringti. Net jei šuo žaislo ryjimo signalų jums esant šalia nerodo, nereiškia, kad to gali nebūti, kai šuo liks vienas. Žinau labai liūdną istoriją.

❌Pilno dubenėlio maisto visai dienai. Visų pirma, šuo turi valgyti savo maisto normą jam skirtu laiku (mes turime pusryčius ir vakarienę). Antra – maistas yra viena geriausių motyvacinių priemonių dirbant su šuniu. Jei šuo turės maisto apsčiai, bus sunku jį motyvuoti 🤷‍♀️ Juk kam jam dirbti už kelis skanukus, kai namie pilnas dubuo?

❌Daiktai, kuriuos šuo mėgsta graužti, tačiau jie nėra tam skirti, turi būti paslėpti. Runa labai mėgsta nukniaukti kokį batą ar šlepetę. Net jei palieku jai veiklos, žinau, kad pamačiusi besimėtančią šlepetę, kojinę ar batą, ji tikrai neatsisakytų malonumo jį pagraužti, todėl aš jai tokios progos nesuteikiu.

Pasidalinkite kokių saugumo priemonių imatės jūs! Galbūt turėjote kažkokį nutikimą, apie kurį niekada nebūtumėte pagalvoję? 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *