ŠUNS DOKUMENTAI

👩‍🏫Tikiu, kad daugelis, kurie turi veislinius šunis, prieš pirkdami juos Lietuvoje domėjosi ir jau žinojo, kokius dokumentus turi gauti su šuniuku ir kaip jie atrodo, todėl šitą postą skiriu tiems, kurie dar mąsto apie šuns įsigijimą ir ieško informacijos.

🐕Renkantis veislyną Lietuvoje, galite apsilankyti čia: https://kinologija.lt/lkd/klubai/

🐕Parašę savo norimos veislės klubui, gausite daug naudingos informacijos.

🐕Atėjus lemtingai dienai, kai išsirinktas šuniukas jau keliaus su jumis namo, veisėjas į rankas turi paduoti šiuos dokumentus: LKD patvirtintas šuniuko kilmės liudijimas, sveikatos pasas ir pirkimo-pardavimo sutartis (sutartį turėtumėte paskaityti kiek anksčiau, negu pasiimant šuniuką).

🐕Kilmės liudijime yra nurodyti veislė, veislyno suteiktas šuns vardas, gimimo data ir kita bendra informacija. Taip pat yra nurodytas Lietuvos šunų veislės knygos registracijos nr., kurį suteikia LKD. Labai svarbu, kad kilmės liudijime būtų nurodytas šuniuko integrinio grandyno (vadinamasis „mikročipas“) numeris.

🐕Toliau dokumente nurodomos 4 kartos iki jūsų šuniuko, kas parodo, kad išsirinktas šuo yra tikras veislės atstovas ir atitinka visus reikalavimus veislei. Taip pat nurodomi kiekvieno šuns titulai ir sveikatos tyrimai.

LKD atstovo parašas.

Verta žinoti:

✳Tarptautinė kinologų federacija (FCI), kurios narė yra Lietuvos kinologų draugija, yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su AKC (American Kennel Club) ir Didžiosios Britanijos The Kennel Club (KC).

✳Paprastai šunys, kurie įsigyjami AKC arba KC, ir lieka gyventi Lietuvoje, yra registruojami Lietuvos kinologų draugijoje ir gauna LŠVK numerį.

🙋‍♀️Informacijos šiam postui suteikė LKD atstovė Aurelija Staskevičienė.

🤷‍♀️Turite klausimų ar norite pasiūlyti temą? Rašykite komentaruose arba privačia žinute.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *