KAIP SUKURTI REAKCIJĄ Į ŠUNS VARDĄ?

🔙Praeitame poste pasidalinau apie tai, kodėl nereikia daug kartų kartoti šuns vardo tam, kad jis jį išmoktų. Tai daryti yra KLAIDA, todėl šiandien pasidalinsiu pratimais kaip galima sukurti reakciją šuniukui į jo vardą.

✅Pirmas pratimas: duodame užuosti šuniukui delne esantį maistą⏩pasakome šuns vardą⏩atsitraukiame per žingsnį⏩šuo ateina prie ištiesto delno su maistu⏩pasakome savo markerį, mano yra TAIP⏩duodame skanuką ir kartojame pratimą nuo pradžios.
❗Pratimą pakartojame iki 6 kartų ir paleidžiame šuniuką žaisti. Neperspauskite su šiuo pratimu ir pradėkite jo ir kitus pratimus mokyti ramioje aplinkoje, be dirgiklių, kad jūsų augintinis turėtų visas sąlygas viską atlikti teisingai.

✅Antras pratimas: nešaukite šuniuko vardu, bet kai pastebite, jog jis kreipia dėmesį į jus, meskite jam skanėstą. Ir taip keletą kartų, kad šuo suprastų, jog skanėstai ateina iš jūsų⏩kai šuniukas paima numestą skanėstą ir atgal bėga pas jus, ištarkite vieną kartą jo vardą ir maistelį duokite IŠ RANKOS su markeriu TAIP⏩šuniuką vardu kvieskite tik tada, kai esate užtikrinti, jog jis atkreips dėmesį.
❗Vėlesniais etapais galite pratimą paįvairinti žaidimais, pvz. pakviesti vardu šunį ir apsisukti kartu, pramesti sau tarp kojų skanėstą, pravesti tarp kojų ar pan.

❔Ar galima naujai kurti reakciją į vardą šuniui, kuris jį jau seniai žino, bet jau moka nereaguoti? Taip, tikrai galima! Pasinaudokite šiais pratimais, labai tikiuosi, kad jie jums bus naudingi!

#sunsvardas #reakcijaivarda #reakcija #pratimaisunims #zaidimaisunims #dresura #sunudresura #dogsofinstagram #dogsoflithuania #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *