ŠUO BUTE

🤷‍♀️Kai žmonės svarsto apie šuns įsigyjimą, neretai kyla klausimų apie gyvenamąją vietą.

🏡

Gyvenant name, žmonės gali rinktis, kur šuo leis savo dienas: šalia savo žmogaus, ar visgi saugos namų teritoriją voljere, ar lakstys palaidas kieme, tačiau be galimybės įkelti koją į namus. Tačiau tai ne šiandienos tema.

🏣

Dažnai būsimi šeimininkai yra įsitikinę, kad šuniui nėra gerai gyventi bute (ypač dideliam). Jam nebus vietos, jam bus ankšta, nėra pievutės iškart išbėgti palakstyti. O dar triukšmas, kurį jis gali kelti, tikrai nepatiks kaimynams.

✳

Tiesą sakant, šuniui nėra didelio skirtumo, kur jis gyvens. Ir galime atrasti priežasčių, kodėl gyventi bute, jam gali būti netgi geriau!

✅Šunį, kuris gyvena bute, šeimininkas dažniau išsiveda ilgesniam pasivaikščiojimui (o tai naudinga ir pačiam žmogui!) ir aplanko įvairesnių vietų, perskaito daugiau “žinučių”. Gyvendami nuosavam name, galime aptingti ir šunį išleidžiame tiesiog į kiemą. O jame juk niekas dažniausiai nesilanko, tik tas pats šuo! Čia jau viskas žinoma: nėra ką pauostyti, kažką naujo pamatyti. O kai šuniui neįdomu, jis pats susiranda pramogų, kurios ne visada jo šeimininkams patinka…

✅Teisingai dresuojamas šuo išmoksta nereaguoti į nereikšmingus dirgiklius ar triukšmą, kurio nuosavame name gyvenantis šuo net neturi galimybės išgirsti.

✅Šuniukas dažniau susitinka su žmonėmis laiptinėje ar kieme. Atsakingai socializuojant, jis į pašalinius nebereaguoja, todėl ir kitose vietose, kur susiburia daug žmonių, jis elgsis ramiau.

✅Auklėjant šunį, svarbu jį išmokinti, kad namai, tai ramybės vieta. Čia mes ilsimės. Lakstymas, žaidimai, pagrindinės treniruotės vyksta lauke. Taip išmokytas ir teisingai iškrautas šuo, neišdykaus namuose ir ilsėsis kartu su jumis. O tam labai daug vietos nereikia 

😊

❔Kaip jums sekasi gyventi bute su šunimi? Kokias situacijas išsprendėte? Pasidalinkite savo patirtimi, galbūt ji bus kažkam labai naudinga!🤎 O keliais pasakojimais jau pasidalinsime savo stories!

#sunys #suobute #suns_vieta_salia_zmogaus #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *