PRISILIETIMAI. AR ŽINOJOTE, KAD JŲ ŠUNIUI GALI BŪTI PER DAUG?

🥰Tas švelnus, minkštas kailis… Kaip smagu pasiglaustyti su savo šuniuku! Taip ir noris jį liesti, paniurkyti, pasidžiaugti! O jei dar miega… pakšt į tą šlapią nosytę, čiupt už letenėlės, brūkšt per galvytę…

⛔

STOP
Žinau, sunku patikėti, tačiau tavo šuo GALI:
❌Nemėgti prisilietimų iš viso arba tam tikrose vietose
❌Jis yra taip dažnai myluojamas, kad jam tai yra įgrisę, tačiau jis kenčia, nes tu šeimininkas
❌Tavo prisilietimas yra per stiprus,nemalonus ar net skausmingas
❌Šunys prisilietimus tam tikrose vietose interpretuoja kitaip nei žmonės

◾Tai yra galimos priežastys, kodėl šuo gali nenorėti, kad prie jo liestųsi. Ir, žinokit, tai – visiškai nieko tokio, jei nuo šiol imsite stebėti savo šunį ir suprasti, kas jam patinka ir kas ne.

◾Pateiksiu paprastą pavyzdį iš savo patirties. Auginu lygiaplaukį retriverį. Retriveriai – draugiški šunys, patys nuolatos nori dėmesio: liesk ir kuteliok! Svajonė! Taip ir pati dariau kurį laiką. Tarkim, darom pratimus. Runa juos atlieka puikiai, aš pagiriu, duodu skanėstą ir paglostau per kaklo šoną ar ausį (žinau, kad šiose srityse šunys paprastai mėgsta būti liečiami). Suprask, kokia gera mergaitė esi! Visai netrukus pastebėjau, kad ji, palietus, nusuka galvą, pradeda išsisukinėti arba atsitraukia nuo rankos. Save visada sunkiau pastebėti, negu kitus iš šono, todėl prireikė laiko, kol man atėjo AHA momentas. Tada ir nusprendžiau mokytis man naujo ir neįprasto dalyko – neliesti savo šuns ten, kur jai nepatinka ir tada, kai ji to nenori!
Ir štai, Runa net geriau pratimus pradėjo atlikinėti! Ir tai yra suprantama, nes tie prisilietimai jai buvo ne apdovanojimas, o bausmė.

❗Būtinai noriu paminėti, kad rašau apie perteklinius ir nebūtinus prisilietimus. Jei yra būtina kažką padaryti šuniui, jis turėtų reaguoti normaliai. Jei taip nėra, to galima išmokti!

🙋

‍O kaip jums sekasi su prisilietimais? Ar stengiatės stebėti kaip šuo į juos reaguoja? O gal niekada apie tai nesusimąstėte? Pasidalinkite komentaruose! Labai įdomu 

🤓

#sunys #dogs #prisilietimai #neliesksavosunsbereikalo #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *