TEISINGI PRISILIETIMAI

🔙Praeitame poste dalinausi keliomis įžvalgomis apie prisilietimus. Kartais mes liečiame savo augintinį neteisingai, per dažnai ar per stipriai. Kartais paglostome juos tose vietose, kur jiems nepatinka ar darome tai tada, kai šuo to visiškai nenori. O kaip galime tai daryti teisingai, kad su savo augintiniu kurtume dar tvirtesnį ryšį?

❕Kiekvienas šuo yra individualus, todėl ir vietos, kuriose mėgsta būti liečiamas, gali varijuoti. Tačiau norėčiau duoti kelis bendrinius patarimus, kaip ir kur glostyti šunį.

✅Krūtinė. Tiesiog sukamasiais, švelniais judesiais masažuokite šią sritį. Kadangi tai gana intymus prisilietimas, geriausia tai daryti su savo šunimi, kuris jumis pasitiki.
✅Pečiai ir nugara. Pakasyti šią vietą geriausia savo šuniui. Jei norite susidraugauti su svetimu šuniuku, geriau rinkitės kitas sritis.
✅Smakro apačia ir kaklo šonas. Šioje srityje būkite švelnūs savo prisilietimu. Geriausia glostyti pagal kailio augimo kryptį.
✅Ausys. Tiksliau jų pagrindas. Švelnus masažas turėtų patikti daugeliui šunų. Saviškiui galite pamėginti pamasažuoti tik ausų galiukus. Turėtų patikti 

😉

✅Pilvuką duodantis pakasyti šuo jaučiasi su jumis atsipalaidavęs. Nagi, suteikite jam šitą malonumą, pakasykite jį! 

😊

✅Klubai ir užpakalio sritis. Nuo vieno klubo pakasymo iki kito per užpakalį. Tai tikrai šunims maloni vieta!

❕Geriausia visada stebėti šuns kūno kalbą ir į tai reaguoti. Apie susipažinimą su svetimais šuniukais parašysiu kitame poste!

❔Ar Jūsų šuo turi mėgstamiausią vietą prisilietimui? Galbūt, pamėginote pamasažuoti ausų galiukus? 

🙈

 Kaip sekėsi? Pasidalinkite komentaruose⬇️

#prisilietimai #prisilietimaipriesuns #megstamiausiossritys #sunys #socializacija #mokausiliesti #klaipeda #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *