GRAŽUS ELGESYS LAUKE. APGALVOKIME SMULKMENAS BEI IŠMOKIME UŽBĖGTI ĮVYKIAMS UŽ AKIŲ

Šiandien tęsiame temą apie šuns gražų elgesį lauke. Problema – šuo lauke negražiai elgiasi, tamposi, reaguoja į dirgiklius ir t.t. Šiai problemai spręsti pasitelkiame daug metodų, tačiau negana vien tai žinoti. Kokios smulkmenos mums svarbios?
✴Užbėgame įvykiams už akių. Dirbant su pavadėlio netempimo problema, stebime momentus kada šuo pradeda veržtis. Gal tai nutinka tada, kai vaikštant jis nulipa nuo žolės ir turi praeiti įvažiavimą į kiemą, todėl pradeda tempti, kad vėl greičiau užliptų ant žolės? O gal vos išėjus pro duris nori nerti visu greičiu? O val tempia kaskart pamačius krūmą? Taigi, užbėgame įvykiams už akių ir artėjant šuniui prie tos vietos, kai žinote, kad greit temps, tačiau dar šuniui nepradėjus tempti, pasikviečiame jį, duodame maistuko, kad atėjo iki mūsų arba galime nukreipti dėmesį paprašius atlikti kokią komandą ar pan. Praėjus mėgstamą tempimui vietą parodome, kad šuniukas gali judėti toliau laisvu tempu, uostinėdamas.
✴Jei šuo labai reaguoja į dirgiklius, niekada nelaukiame, kol šuo bus nebevaldomas jiems priartėjus. Dar dirgikliui esant toli, mąstome strategiškai ir nusikreipinėjame šunį į kontaktą su mumis, į maisto paiešką žolėje ar pan.
✴Pagalvokime apie savo inventorių. Kokiu pavadėliu vedžiojame šunį? Jei tai flexi tipo pavadėlis, kuris nuolat palaiko įtampą, nors nestiprią, tačiau šuo įpranta ją jausti nuolatos, todėl tiesiog įpranta tempti. Taip pat apgalvokime kur laikome maistuką, skirtą šuns paskatinimui. Galbūt nuolatos vargstame ištraukdami ir paskatiname, kai šuo jau nekandraudamas šoka ant mūsų? Įsigykime patogią maisto dėtuvę, kad veiksmas vyktų greitai. Jei jums sunku naudoti verbalų markerį TAIP ar YES ir nuolat gaunasi TAAAIP ar YEEES, pagalvokime apie klikerio įsigyjimą. Jis kainuoja kelis eurus, tačiau su juo žymint šuniuko pageidaujamą elgseną jis supras greičiau ko iš jo norime, juolab jei jūsų markeris kaskart skirtingas.
Apie gražų elgesį lauke dar tikrai bus, tad sekite mūsų postus! 😊 O jei turite klausimų, visada galite mums parašyti!

#grazuselgesyslauke #suolauke #sunys #patarimai #markeris #klikeris #dresuraklaipedoje #klaipedossunys #lietuvossunys #dogsofklaipeda #edukacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *