NATŪRALIŲ SKANUKŲ RECEPTAS

Prisipažinsiu, kad #RAW 🥩 mityba man yra viena mėgstamiausių temų, į kurią gilinuosi ypač pastaruoju metu. Daug skaitau ir mokausi, ir kuo toliau, tuo labiau įsitikinu kokia tai nepaprasta sritis!

Kai Runą pradėjau šerti mėsa, labai atidžiai pradėjau atsirinkinėti skanukus, kuriuos duodu treniruočių metu. Visgi, neinu iš proto dėl to, todėl treniruočių metu šuniui galiu duoti ir sauso maisto, nes su žalia mėsa nedirbu dėl paprastos priežasties – man tiesiog nepatogu. Taigi, nuolat ieškau fainų alternatyvų paskatinimams ir viena jų: natūraliai džiovintos vištų širdelės.

Kaip jas gaminu namų sąlygomis?
❕Jei turite galimybę, džiovinkite bent dvi pakuotes širdelių (viena pakuotė paprastai apie 500g).
1️⃣Širdeles išverdu. Žalias irgi galima džiovinti, tačiau tai trunka geroookai ilgiau (gal virš 20 val., o man tas netinka).
2️⃣Išvirusias jas palieku nudžiųti vandeniui po virimo, kartais laikau ir per naktį.
3️⃣Širdeles supjaustau griežinėliais. Galima pjauti tiesiog per pusę (kaip atrodo perpjauta per pusę ir išdžiovinta, pamatysite paskutinėje nuotraukoje), tačiau jos jau išeina storesnės, todėl ilgiau džius.
4️⃣Supjausčius tvarkingai paskirstau po skardą ir šaunu į orkaitę 4-5 valandom ant 70-80°C

Viskas, širdelės išdžiovintos ir per kokias 3-4 dienas pasistengiu suvartoti, kad jei netyčia liko drėgmės, kad nepradėtų pelyti.

Tokiu būdu dažnai džiovinu ir kepenėles!

Nuolatos džiovinti tokius skanukus reikalauja laiko ir elektros sąnaudų 😁, tačiau karts nuo karto nustebinu savo šunį! Runai, aišku, patinka! Tad mes abi rekomenduojame išmėginti džiovintus skanukus 😊

#naturalu #dziovintiskanukai #raw #sunumityba #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *