Aira. Prieglaudinuko istorija

Ar atsimenate Vegą, apie kurią pasakojome praeitą šeštadienį?🤔 Šiandien papasakosime apie jos sesutę Airą! Kaip Aira atsirado mylinčiuose namuose, pasakoja Sandra:

“Buvau įpratus nuo vaikystės turėti du šuniukus, tad mintis, jog reikia antro šuns, manęs neapleido. Vieną dieną internete pamačiau Nuaro savanorės skelbimą apie dvi mažaūges, odos problemų turinčias kalytes. Jos atrodė labai gailiai. Paprašiau draugės, kad nuvyktų paimti man vienos iš jų. Pamačius kalytes ji man paskambino ir klausė, ar aš tikrai noriu tokio šuns, kurio gydymas kainuos nemažus pinigus. Atsakiau „taip“ net nesuabejojus. Airai tuo metu buvo apie tris mėnesius.

Aira visai kitokia nei Vega. Visu pirma, jos odos būklė bei liesumas reikalavo papildomos priežiūros. Ir ji buvo didesnis termitas nei Vega! Viskas, kas pasitaikydavo jos kely, buvo ruošiama sunaikinimui ir visai nesvarbu, ar tu šalia jos, ar esi išvykus. Tad šįkart mes įsigyjome narvą ir taip išsprendėme problemą.

 Aira yra bailus šuo. Nuo pirmų dienų ji bijojo daug ko (kai kurių dalykų bijo ir iki šiol): svetimų žmonių, šiukšlinių, šluotų, maišų… Praktiška visko, išskyrus vaikus! Ir vaikas jai netgi labai padėjo atsisakyti baimių. Su viskuo pažindinome ją skanukų pagalba bei leisdami jai kartu su mažyliu būti šalia dalykų, kurių ji bijo. Baimės svetimiems iki galo neatsikratėme. Bandėm duoti svetimiems žmonėms skanukų, bet tai keldavo tik dar didesnį stresą. Vis dar tenka atsiprašinėti tų, kuriuos ji kartais aploja ir stengiuos paaiškinti situaciją, o namie, atėjus svečiam, duodame jai erdvės ir apsipratus ji pati prieina.

Du šunys namie yra didelis iššūkis, bet džiaugsmo yra taip pat dvigubai! Aš tiesiog norėčiau žmonių paprašyti, kad ieškodami savo augintinio, jie pirmiausia atkreiptų dėmesį į vyresnius šunelius. Jie turi tiek pat energijos ir parako kaip ir jaunikliai. Tačiau jiems namų reikia labiau. Mažiukai būna greit išgraibstomi ir net nesupranta kartais, jog gyveno prieglaudoj. O su vyresniais viskas kitaip… Mes patys su vyru esam nutarę, jog niekada nebeimtume jauniklio – pirmenybę teiktume suaugusiam šuniui.”

Airos ir Vegos gyvenimą sekite @the_duo_of_v_and_a

#Aira #prieglaudinukoistorija #priglausk #globotinis #istorijos #dogsofklaipeda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *